Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina. Sla het menu over en ga direct naar zoeken.

Een dag op stap met onze dokters

Kijk mee met een dag uit het leven van ons doktersteam in de Centraal-Afrikaanse Republiek! Veel mensen uit afgelegen dorpen hebben daar geen toegang tot goede gezondheidszorg. Ons mobiele team komt daarom naar hen toe. Vandaag uit Datoko een fotoverslag.

Etienne Dolido werkt op het kantoor van Cordaid in Alindao, in het zuiden van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Daar heeft Cordaid een groot gezondheidszorgprogramma. Vandaag neemt Etienne ons mee met het mobiele doktersteam, dat vrouwen en kinderen behandelt in het dorp Datoko.

“Dit is ons doktersteam. Het bestaat uit een dokter die de consultaties doet; een gezondheidswerker die controles doet bij zwangere vrouwen; iemand voor de vaccinaties van kinderen; één persoon die medicijnen verstrekt; iemand die de contacten met de dorpen regelt; en natuurlijk onze chauffeur.”

“In onze truck bewaren we de medicijnen, de vaccins en andere dingen zoals de administratie.”

“Vrouwen en hun baby’s (0-11 maanden) komen naar de lokale kliniek voor inentingen en consultaties. Ook zijn er zwangere vrouwen bij, die zwangerschapscontroles krijgen en een vaccinatie tegen tetanus. En ook nog andere mensen uit het dorp, voor al hun kleine en grote klachten.”

“Cyrille is de baas van het team. Hij doet de consultaties en geeft ook voorlichting aan mensen over gezondheid en hygiëne.”

“Jerôme onderhoudt de contacten met de mensen in het dorp. Hij regelt onze bezoeken en ter plaatse gaat hij met mensen in gesprek over hun gezondheid. Elke keer, zo zegt hij, leert hij wel weer iets nieuws over gezondheidszorg.”

“Rufine deelt gratis medicijnen uit aan de patiënten die ze voorgeschreven hebben gekregen.”

“Hier is Rosine, één van onze patiënten. Ze is 42 en heeft al elf kinderen. Ons team helpt haar nu met gezinsplanning. Ze is daar super blij mee!”

“Rechts staat Marie. Haar baby van zes maanden had diarree. Gelukkig konden we haar helpen met advies en medicijnen.”

“Hoi, wij zijn de kinderen uit Datoko. Heel erg bedankt voor jullie goede zorgen!”