Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina. Sla het menu over en ga direct naar zoeken.
Mama brood

Mama Brood

Mama brood bestaat dit jaar 5 jaar! Het initiatief werd in 2012 bedacht door de bakkers Eric van Otten (Enter) en v/d Wal -Jolink (Apeldoorn) in samenwerking met Bakels Bakkerijgrondstoffen uit Weesp. Ongeveer 500 warme bakkers uit heel Nederland doen mee en verkopen Mamabrood.

Mama Brood groot succes

Op 1 juni 2014 ontving Cordaid Memisa een prachtige cheque van € 25.000. Dit bedrag is door de deelnemende warme bakkers bij elkaar gebracht door de verkoop van een speciaal ‘Mama brood’. Met deze opbrengst konden 3300 vrouwen geholpen worden aan een veilige bevalling.

Nog lekkerder

Door Bakkerijgrondstofleverancier Bakels is een nieuwe mix ontwikkeld met meer zaden en gefermenteerde tarwekiemen. Dat maakt het brood nog lekkerder. Daarnaast is de mix veranderd in een 50-procent-mix in plaats van 100-procents. Bakkers kunnen nu dus zelf de bloem toevoegen, waardoor het rendement van de bakker beter is en de afdracht per brood groter. Heeft de warme bakker bij jou in de buurt dit brood nog niet, vraag dan of hij de mix bestelt.

Meer moeders geholpen

Kreeg Cordaid Memisa eerst 15 cent per verkocht brood, inmiddels is dit verhoogd naar 20 cent per brood. Zo kunnen we nog meer vrouwen in ontwikkelingslanden helpen. Met het aantal verkochte broden kan Cordaid Memisa nu al 3300 moeders een veilige bevallingen geven. Bedankt voor jullie aankoop.